Lästid:

Nystart, igen

Jag är lite osäker på vilken gång i ordningen det här är, men nu försöker jag att komma igång med en sida att presentera mina bilder på igen. Efter att ha prövat olika tekniker och ramverk samt försökt koda ihop sidan själv är jag tillbaka på att använda Koken (koken.me) som ramverk.

Inledningsvis blir det mycket gamla bilder som kommer att redigeras och läggas upp. Jag har inte ännu inte bestämt mig för vilken arbetsgång jag ska ha, om jag ska gå igenom en art/kategori i taget eller om jag ska försöka få en jämn spridning på bilderna. Just nu är det lite blandat bland de färdiga bilderna, men doppingarna, och speciellt svarthakedoppingarna, har prioriterats i första varvet.

Hahns fiskestugaEn klassisk syn längs vägen till Ölands Södra Udde, Hahns fiskestugor som framträder i det första gryningsljuset. I bakgrunden fyren Långe Jan som välkomnar en med sitt trygga blinkande. Den här bilden är sammansatt av två exponeringar, en för himlen och en för marken, som har sammanfogats i Photoshop.

Även om det är fågelbilderna som är mitt huvudsakliga intresse så tycker jag att landskapsbilder som påminner mig om de speciella dagarna i naturen är extra värdefulla. Det är först under senaste året som jag har börjat intressera mig för landskapsfoto så det finns inte så mycket i arkivet men några stycken har redan färdigställts och finns i albumet 'Landskap'. Tanken är att det albumet på sikt ska delas upp i dag- och nattlandskap.

Magnus Renmyr