Lästid:

Pingst på Öland

Med hela familjen på Öland och ett regn som visserligen behövdes men som kom lite olyckligt i tiden blev det inte så mycket tid för foto som man annars skulle hoppas. Fågelbilderna blev några riktigt hög-iso bilder på mindre flugsnappare och några bilder på tornseglare som inte riktigt levde upp till förväntningarna. Under en barnvagnspromenad lyckades jag foto tornseglare som parade sig i luften. Naturligtvis var objektivet och kameran som jag hade med mig avsedda för familjebilder så kvalitén blev inte på topp. Det är faktiskt tredje gången jag lyckas fota parningen i luften, förra gången blev bilderna ganska bra (de kommer att komma upp i albumet Seglare mm om ett tag) så de nya bilderna kommer jag nog inte att jobba mer med.

Istället blir det bilderna på en långbensgroda som poserade på rastplatsen i Penåsa som får representera helgen.

En blivande prins?Långbensgroda och tusensköna i Penåsa på södra Öland.

Förutom grodan blev det en del makrobilder på blommor under promenaderna.

BellisI skydd under en Ölandstok vid den gamla banvaktsstugan i Skärlöv växte den här tusenskönan. Jordmånen och det utsatta läget är nog inte optimalt för tusenskönorna, här stog de få som fanns glest utspridda till skillnad från en del andra platser där det kunde växa veritabla mattor med tusenskönor.
ÄngsnycklarSolen är på väg att gå ner över Alvaret och all den växtlighet som precis slagit ut. Här är det ängsnycklar som har fotograferats i motljus.

Om en vecka blir det ett nytt försök på Öland. Förhoppningsvis kommer vädret att vara mer tillåtande då!

Magnus Renmyr